ביג בן

ביג בן הוא אחד מן סימני הדרך המשמעותיים ביותר בממלכה והפך לאחד מסמליה של הממלכה ושל לונדון. אנחנו מאמינים שיצא לכם לשמוע על הביג בן ו/או לראות את הביג בן בסרטים לא פעם ולא פעמיים. הביג בן הינו אחד האטרקציות המובילות ביותר בעיר לונדון ונחשבת למוקד תיירות עבור בריטים רבים ותיירים מרחבי העולם.

שעון הביג בן מסמל את יציבות הממלכה וחלק בלתי נפרד ממנה. אנחנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות על הביג בן – בדיוק לשם כך אנחנו פה לעשות לכם סדר.

מה עומד מאחורי הביג בן

רבים תוהים מה זה בעצם ביג בן ומה עומד מאחורי השם שלו. חשוב לציין שהביג בן הוא לא השם של השעון המפורסם שאנחנו מכירים אלא רק כינוי. הכינוי אינו מכוון כלל לשעון המוזהב שכולנו מכירים ורואים אלא דווקא לפעמון שנמצא מעל השעון. השעון מצטלם הרבה יותר טוב מן הפעמון שנמצא מעליו לכן הדביקו לו את הכינוי ולא לפעמון. השם האמיתי של השעון הוא ״השעון הנהדר״ (The Great Bell) אך אפשר להגיד שחוץ מהאתר הרשמי של הביג-בן לא תשמעו את המינוח הזה בשום מקום אחר, גם לא מהבריטים שחיים במקום.

מקור השם ביג בן מגיע דווקא משמו של מנהל העבודה אשר היה אמון על התקנת הפעמון. שמו הנה בנג׳מין הול. לפי סיפורים שעברו בין עובדי השעון סיפרו שהיה מדובר באדם גדול ממדים שחבריו לעבודה היו קוראים לו ״ביג בן״. ברגע בו הצליחו להעלות לראשונה את הפעמון לראש המגדל לא היה נמנע אלא לקרוא גם לפעמון ״ביג בן״. למען האמת אם אתם שואלים את ותיקי הממלכה אף אחד מהם לא חשב ששמו של מנהל עבודה שעבד בשעון יהפוך לאחד מן הסמלים החשובים והאייקוניים ביותר של הממלכה.

לשם ההשוואה, בנג׳מין הול היה בחור גדול במיוחד וכך גם הפעמון. הפעמון שוקל כ-12 טון ברזל ונבנה בהתאמה אישית ובמיוחד עבור השעון. לקח להעלות את הפעמון למעלה מ-30 שעות כאשר הוא מוטה לרוחב כתוצאה מן הגודל העצום שלו.

במהלך ההיסטוריה הוחלו הפעמונים פעמיים. הפעם הראשונה הייתה באפריל 1858 ושוב בספטמבר 1859. פעמון מגדל השעון נסדק בגלל המשקל שלו, ב1859 הפעמון שונה שיכלול פטיש קל משקל (עדיין 12 טון משקל).

יום השנה ה-150 לביג בן האייקוני נחגג ב-31 במאי 2009.

כל כמה זמן השעון מצלצל?

אתם בטח תופתעו לשמוע(או שלא..) אך השעון מצלצל בכל שעה עגולה כמספר השעה. זאת אומרת אם השעה 10 אז השעון יצלצל 10 פעמים. יחד עם זאת ישנם ארבעה פעמונים קטנים יותר אשר דואגים להזכיר לנו את השעון ומצלצלים כל רבע שעה. חשוב לציין כי הצלצול מושמע כל יום גם בתחנת הרדיו של הBBC ומעולם לא פסק, גם בתקופת מלחמת העולם השנייה ובתקופות הקשות ביותר לממלכה הבריטית.

ביג בן

אין ביקור בלונדון בלי סלפי בביג בן

אפשר להגיד שהביג בן מזמן הפך להיות מלך הסלפי של לונדון. שעון הביג בן נמצא במרכז לונדון ונחשב ללב ליבו של העיר. אירועים ופסטיבלים רבים מדי שנה נעשים בסמוך לביג-בן המהווה מרכז תרבותי אדיר. הביג בן נמצא ממש אל מול בית הפרלמנט הבריטי, מגדל ויקטוריה וארמון וסטמינסטר שנחשבים נקודות שאסור לוותר עליהם. 

אין ספק שיש הרבה אטרקציות בלונדון אך הביג בן הפך כבר מזמן ל״מלך הסלפי״ בעיניי רבים. כמו כן ניתן להמשיך ולהצטלם גם אל מול בית הפרלמנט הבריטי, מגדל ויקטוריה והארמון האהוב. אל תשכחו להתלבש יפה!

אתם מוכנים למדרגות?

הזמנת סיור בביג בן איננה מלאכה פשוטה ולמעשה מדי חודש משתחררים מספר קטן של כרטיסים באתר הרשמי של הביג בן. במהלך הסיור ניתן להגיע אל החלק העליון של המגדל ולעלות בלמעלה מ – 330 מדרגות כאשר אין שום מעלית שנמצאת בקרוב אליכם.

שעון הביג בן נמצא לאורך השנים האחרונות בשיפוץ מתקדם ולכן לעיתים הסיורים מפסיקים וחוזרים. לכן חשוב להתעדכן באתר שלהם מתי ניתן להגיע והאם יש כרטיסים פנוים. הכרטיסים נגמרים מהר מאוד. אך באתר מעדכנים מתי הם הולכים לפתוח אותם. נכון לכתיבת שורות אלו (23.3.2024) המועד הבא בו יפתחו כרטיסים הוא 10.4.2024.

מספר עובדות מעניינות על הביג בן 

לפני שאנחנו נפרדים זה הזמן לספר על כמה עובדות מעניינות על הביג בן שלא כולם יודעים:

  • כינוס של הפרלמנט – אפשר לדעת בכל רגע נתון מתי הפרלמנט מתכנס. ניתן לדעת זאת תוך כדי התבוננות על השעה המוצגת על השעון כאשר אתם תראו מעליו את אור האיירטון מואר באותה תקופה. אז תדעו שיש כינוס של הפרלמנט.

  • תקופות בהן הביג בן לא הואר – היו תקופות בהן הביג בן לא הואר. זה היה בין השנתים 1939 לאפריל 1945. המחוגים לא הוארו בהתאם לכללי ההאפלה שהיו בזמן מלחמת העולם השנייה.

  • ניסיון לפגוע בשעון – היו לא מעט ניסיונות לפגוע בשעון הביג בן. כאשר אחד מן הניסיונות המרכזיים היה ב10 במאי 1941 כתוצאה מהפצצות של גרמניה הנאצית. שחרר מטוס גרמני פצצה אשר פגעה בראש מגדל השעון, אפשר להגיד שניסיונות אלו לא צלחו למרבה המזל וגם היום ב2024 תוכלו ליהנות מן כל הטוב שיש לביג בן להציע.

  • אדריכל השעון – אתם בטח תופתעו לגלות שאדריכלי השעון היו אדמונד בקט דניסון ואדוארד דנט אשר בכלל לא הייתה שענית אלא התמחתה כעורכת דין.

מתי הביג בן פתוח?

כפי שכבר הצלחתם להבין הביג בן מזכיר לנו על כל שעה עגולה ועל כל רבע שעה. למעשה ניתן להגיע אליו לאורך כל ימות השנה. 24/7/365.

מתי כדאי לבקר בביג בן?

אנחנו לא מאמינים שיש זמן נכון ואמיתי לבקר בביג בן. אם אתם נמצאים בלונדון לא משנה איזה חודש או עונה אנחנו נמצאים אין ספק שמדובר בזמן נכון לבקר בביג בן.

האם הביקור בביג בן מתאים לכולם?

לא רק שביקור בביג בן מתאים לכולם אלא אנו ממליצים להגיע אליו ביחד עם המשפחה, תוכלו ליהנות יחד מהשעון האהוב כמו כן לצלם לא מעט תמונות שישארו לכם כזכרונות משפחתיים.

איך ניתן להגיע אל הביג בן?

אנו רואים לא מעט אפשרויות להגיע אל הביג בן במספר דרכים. בין הדרכים האפשריות:

סיורי אופניים בעיר – מדי שעה יוצאים ממגוון רחב של מוקדים בעיר סיורי אופניים אשר מובילים גם הם לביג בן. אתם בטח לא תתקשו למצוא את כל הפרסומות וההצעות לסיורי אופניים בדרך. אם אתם שואלים אותנו מדובר גם בדרך טובה ומעניינת להכיר את כל נקודות הציון בעיר לונדון ולפקוד אותם בדרך חוויתית.

אוטובוס – אנחנו בארץ קצת סקפטיים בכל הקשור לזמני הגעה ותחבורה ציבורית אבל אפשר להגיד שבלונדון התחבורה הציבורית עובדת בצורה מושלמת. ניתן למצוא מגוון רחב של אוטובוסים אשר מובילים ישר לביג בן כאשר חלק מהם נראים כמו האוטובוסים המפורסמים ביותר של לונדון (אוטובוס קומותיים). בין הקווים שמובילים לביג בן: קו 12, 88, 87, 148, 159, 453, 793, 717.

רכבת – ניתן להגיע באמצעות הרכבת גם במהירות דרך הרכבת הדרומית-מערבית והדרומית-מזרחית.

רכב פרטי – ניתן להגיע ברכב פרטי אל הביג בן בלונדון. אנו ממליצים לא לחפש ביג בן בוויז, אתם לא רוצים להגיע למקום הומה ומשם להסתבך עוד מספר דקות בלצאת משם. לכן מציעים לכוון ישר לאחד מן החניונים שנמצאים בקרבת מקום: חניון ברחוב פיטר הגדול, מתיו פרקר וכיכר סמית. כמו כן מול בית הפרלמנט ניתן למצוא חניון תת-קרקעי. הכינו את עצמכם מראש עם החניון הרלוונטי אליו אתם רוצים להגיע, בדקו את שעות הפעילות ומחירים לשם השוואה נכונה.

ירון לוי
ירון לוי

מדריך טיולים בלונדון המתגורר בלונדון כבר 6 שנים. עם הניסיון הרב ולאחר הדרכת מאות טיולים וסיורים בלונדון, החליט להפשיל שרוולים ולהנגיש את כל הידע והניסיון שצבר לכלל המטיילים הישראלים בלונדון באמצעות אתר "לגלות את לונדון".